Point 65 Whisky 16 Visa större

Point 65 Whisky 16

Ny produkt

Point 65 Whisky 16

Mer detaljer

7-10 dagars leverans

17 999,00 kr inkl.

Lägg till i önskelistan

Mer information

Tuffa vatten, lugn paddling
Whisky16 är en mycket lättmanövrerad kajak utvecklad av Nigel Foster. En kvick havskajak för avancerade paddlare att leka i kustnära vatten med, speciellt utformad för riktigt grov sjö och surf. 

I lugna vatten är Whisky 16 en lättmanövrerad och stabil havskajak som ger mindre erfarna paddlare självsäkerhet att utvecklas i för att ta sig an fler och fler utmaningar.

Skrovet är utformat med stor volym i för och akter samt en svagt rundad bottenform med skarpa slag (chines) som löper från för till akter. Detta resulterar i en stabil, men väldigt lättmanövrerad form som är speciellt framtagen för större vatten. Den stora volymen i fören och aktern förhindrar en s.k. broach där fören gräver ned sig vid surfning, vilket oftast resulterar i en badtur. 

Däckets utformning är anpassat för att man lätt ska komma åt luckor vid alla typer av väderlek och temperaturer samt att däcksbeslag etc ej är i vägen vid räddningsmanövrar. Med utgångspunkt från hans erfarenheter av kajakexpeditioner i extrema förhållanden har Nigel Foster designat Whisky 16 för både nöje och för seriösa expeditioner i extrema farvatten.

Whisky 16 är tillräckligt rymlig för kortare expeditioner och perfekt för den som vill utforska spännande passager i grov sjö på riktigt nära håll.

Whisky 16 erbjuds i vakuumbakad glasfiber förstärkt med honeycomb-formad distansmaterial mellan glasfiberlagren som ger en lättare och styvare kajak.

Skädda med integrerad skeddakontroll i injektionsformad Nylon är standard. Ett uppfällbart, hydrodynamiskt format roder samt roderpedaler som ger ett fast stöd och är enkelt inställningsbara i längdled,.finns som tillval. Två stora ovala packluckor i för och akter samt en stor (20cm diameter) rund fikalucka bakom sittbrunnen är standard. Framför sittbrunnen finns en 15cm i diameter och 12cm djup “Whisky hatch” som är lättåtkomlig från sittbrunnen där du kan förvara mellanmål, kamera och liknande mindre prylar.

Sittbrunnen är nyckelhålsformad för ökad kontroll och bekvämlighet. Sitsen är specifikt framtagen för att ge en ökad kontroll och en nära kontakt med kajaken som tillsammans med det stoppade svankstödet främjar en optimal och bekväm sittposition.

 Mått&Vikt

Längd: 489 cm
Bredd: 56 cm
Vikt: 25 kg
Vikt Pro-Lite: 19 kg

Kapacitet: 155 kg
Total volym: 345 l
Sittbrunn: 78x41 cm

Förlucka: 44x26 cm
Akterlucka: 44x26 cm
Day Hatch: 20 cm
Whisky Hatch: 15 cm

Roder: Tillval
Skedda: Ja
Garanti: 2 år

Omdömen

Det finns inga kundrecensioner just nu.

Skriv din recension

Point 65 Whisky 16

Point 65 Whisky 16

Point 65 Whisky 16