Stand Up Paddle board

 

Stand Up Paddle bard (SUP) har tagit världen med storm. Dess popularitet beror på att oavsett ålder, tidigare erfarenhet och storlek så kan du njuta av sporten på dina villkor.

Sporten har utvecklats i olika inriktningar; Allround, Surf, Race/touring, yoga, fittness mm. Oavsett om du vill Surfa en våg, glida på en sjö, köra race med dina vänner eller paddla i en flod så har vi en bräda som passar just dina behov.

Först gången jag såg SUP live var i Orewa på Nya Zeelands nord ö, sedan den resan har tanken på ett eget bräd märke funnits i bakhuvudet och när vi såg att PAPA betyder SURF på maori så var valet av namn enkelt. PAPA Board står för en hög kvalité till ett bra pris, du ska få mycket bräda för pengarna.

 

4 saker att fundera på när du ska köpa din första SUP bräda

  1.        Försäkra dig om att din bräda är stabil

 

En generell regel när är att volymen på din bräda ska vara minst dubbel din vikt i kg gärna lite mer. Ex. 80kg minimum 160L bräda

 

  1.        Vilken typ av paddling kommer du använda brädan till

 

SUP täcker ett brett spektra av olika typer av paddling och lika många varianter av brädor så fundera igenom vilka behov just du har och hur du tänker dig att din paddling kommer att vara. Blir det mest paddling i lugnt vatten, surf i vågor, öppet hav, race, ska hela familjen använda den. Om du är osäker så kom in till butiken eller kontakta oss via mail eller telefon så hjälper vi er.

 

  1.        Bestäm om du vill ha en hållbar eller högprestanda bräda

 

Det är viktigt att tänka på vem som ska använda brädan. Mindre barn och hela familjen då kan en uppblåsbar vara ett bra alternativ. Kommer det bara vara du själv så kanske en lite mer ömtålig men mer högpresterande bräda är ett alternativ.

 

  1.        Transport och förvaring

 

Försäkra dig om att du har en bra plats i garaget och bil med takräcke för att transportera din bräda alternativt en uppblåsbar som du rullar ihop till en ryggsäck som du lätt tar med dig.

Vill du boka en kurs klicka här