Vad blir det för väder?

Grundkurs

Vår mest populära kurs! Perfekt för dig som är helt eller delvis obekant med havskajak och vill lära dig grunderna för att själv kunna ge dig ut på vattnet.

Under en halvdag lär du dig allt ifrån att torrskodd ta dig i och ur kajaken till hur du räddar dig själv vid kapsejsning.

Det enda grundkravet är att du kan simma.

Klicka här för bokning

Kursinnehåll

Kursen innehåller en inledande teorigenomgång på land samt ett antal olika praktiska övningar i kajaken. Du får under dagen:

  • en teoretisk genomgång av kajak och utrustning
  • praktiskt öva på i- och urstigning från såväl flytbrygga som strand
  • träna på rakt-frampaddling och styrtag
  • prova lågt stöd och manövrering med hjälp av skedda
  • en teoretisk genomgång av säkerhetsstrategier
  • öva på några olika räddningstekniker (vi använder under detta moment våtdräkt)

Förutom ovan nämnda dagordning avnjuter vi lunch ute på någon naturskön plats i fjorden. Deltagarna ombesörjer själva sin lunch.

Begränsning

Högst 8 deltagare på en instruktör.

Är ni ett större privat sällskap? Hör av er så fixar vi en egen tid till er. Vi har då även möjlighet att skräddarsy kursen utifrån era önskemål.

Barn under 12 år rekommenderas göra kursen tillsammans med målsman eller annan av målsman godkänd person.

Minimumlängd för nybörjare: riktvärde 145-150 cm.

Pris och betalning

Priset för årets grundkurs är 1200 kr (ungdom upp till 18 år 900 kr).

Medtar du egen kajak reduceras respektive pris med 50 kr. Uppge vid bokningen om du medtar egen kajak.

I samtliga priser ingår all nödvändig utrustning (även våtdräkt).

Prissättningen är anpassad och reglerad efter privatmarknaden. Företag är välkomna att kontakta oss för prisoffert. Vi skräddarsyr konferenspaddlingen/ företagsaktiviteten utifrån Era förutsättningar och önskemål! Vi samverkar med ett flertal konferensanläggningar i närområdet.

På plats kan ni betala med kontanter, kort eller via Swish 

Bokning

Klicka här för bokning . Bokning sker via e-post, telefon eller besök. Bokningen är bindande. Skulle du få förhinder är det mycket viktigt att du meddelar oss så snart som möjligt.

 telefon 0300-569300

Egen utrustning

Vi kommer att vistas utomhus. Klä dig därför i fritidskläder och skor som lämpar sig för det rådande vädret. Undvik bomull vid kall väderlek. Det kan vara klokt att ta med sig ett regnställ även om det inte regnar när du åker hemifrån. Många väljer att ha "foppa-tofflor", tevasandaler eller lättare sportsko på fötterna (ej stövlar), andra föredrar att vara barfota.

Ta med ett extra ombyte. Kan vara skönt att ha till hands om du skulle råka bli blöt.

Under våtdräkten är det lämpligt med badbyxor, bikini eller baddräkt. Är det kallt kan det även vara skönt att ha på sig ett syntetunderställ.

Solskydd (keps eller liknande) för huvudet är viktigt, framförallt om det börjar bli glest mellan stråna. Det kan även vara bra att ha något att smörja in sig med om solen behagar skina på oss. Bär du glasögon kan säkringssnodd vara praktisk att ha.

Dricksvatten så att du klarar dig under hela dagen. En liten PET-flaska att ha på kajaken samt en stor för påfyllning brukar vara lagom.

Lunchmat och kaffe. Vi fyller på energidepåerna innan vi tar oss an räddningsövningarna.

Packa gärna i plastpåsar. Du får plats med mycket packning i kajaken förutsatt att du packar i små kollin. Undvik ryggsäck eller motsvarande.

Hitta hit

Vi finns i Gottskärs hamn på Onsalahalvön 10 km från Kungsbacka, möt oss i vår butik Surfskjulet som ligger direkt efter Jönssons kondotori.

Gottskärsvägen 176E

Gottskärs Kajak  E-post: info@gottskarskajak.se » En upplevelse för alla

Klicka här för bokning